Gezinstherapie

Ouderschap

Een kind krijgen is voor veel mensen niet de roze wolk die zo vaak wordt voorgespiegeld. De impact van het dragen van de verantwoording voor een kind is groot. Het wennen aan het ouderschap is een van de meest kwetsbare periodes in je leven. Vaak ben je je onvoldoende bewust wat het doet met jezelf en je relatie. Of durf je je onzekerheid en je behoefte aan persoonlijke vrijheid onvoldoende te benoemen.

Als meer ervaren ouder komen er andere vraagstukken op je pad. Vraagstukken over hoe je je kind het beste kunt begeleiden in de ontekkingreis die het leven is. Hoe kun je je kind veiligheid bieden maar ook tegemoet komen aan zijn of haar behoefte aan vrijheid? Hoe kun je het loslaten zo soepel mogelijk laten verlopen voor je kind en voor jezelf?

Gezamenlijk ouderschap heeft blijvend grote impact op je relatie. Hoe vind je elkaar als ouders, he maak je goede afspraken en  hoe wordt je het eens over regels.

Wij kunnen je helpen je ouderschap te verstevigen.

Ieder gezin heeft zijn verhaal

‘ Mijn ouders begrijpen er niets van’

‘ Ik kan mijn kind niet bereiken, ik voel dat het tusen mijn vingers door glipt’

‘ Soms heb ik het gevoel dat ik faal als ouder’

‘ Mijn kind heeft geen respect voor mij en gebruikt ons huis als hotel’

Goed met elkaar samenleven kan in een omgeving waar sprake is van vertrouwen,  aandacht en commitment, maar waar ook ruimte is voor eigenheid. Dit geldt zeker voor gezinnen.  Wij helpen jullie de hindernissen die in de weg zitten te doorbreken zodat jullie verder kunnen.