Ons team

Viona de Vries

Systeemtherapeut

Inmiddels werk ik 13 jaar binnen de hulpverlening. Al vanaf jongs af aan heb ik geleerd hoe ingewikkeld het kan zijn om fijne relaties op te bouwen met belangrijke mensen om je heen en hoe belangrijk het is om je goed te kunnen verbinden aan jezelf en vanuit deze verbinding aan andere mensen. Hoe blijf je elkaar vinden vanuit je partnerschap en ouderschap, en waar sta je dan zelf als individu? Kun je elkaar even kwijt raken, elkaar weer zoeken en is het oké dat dit gebeurt? 

Een zoektocht in jezelf en elkaar waar ik stellen en gezinnen graag bij ondersteun.

Mijn ervaring

Ik ben begonnen in de hulpverlening in een half-gesloten setting in de Verenigde Staten, waar ik werkte met jongeren tot 23 jaar met complexe psychiatrische problematiek. Vervolgens ben ik  in Nederland gaan werken op een crisisopvang voor lichtverstandelijk beperkte cliënten met verslavingsproblematiek of andere psychiatrische problematiek. Inmiddels werk ik al 8 jaar bij de Opvoedpoli, waar ik begonnen ben als gezinscoach. Nu ben ik werkzaam als systeemtherapeut en teamcoördinator.  

Mijn aanpak

Naast gesprekken heb ik gemerkt dat het werkt om met elkaar in beweging te zijn. Door middel van psychomotorische oefeningen worden patronen die in de relatie of binnen het gezin geslopen zijn voelbaar en zichtbaar. Als koppels of gezinnen dit prettig vinden ga ik hiermee graag aan de slag.   

Mijn opleidingen

Wat zit er allemaal in mijn rugzakje als coach/ therapeut:

  • Maatschappelijk werk en dienstverlening 
  • Opleiding tot systeemtherapeut bij de Viersprong 
  • EFT 
  • Een taal erbij 
  • Signs of Safety 
  • Pyschomotorische gezinstherapie 

Regio

Ik ben actief in de regio’s Haaglanden en Amsterdam. Zoek vooral even contact als je met mij aan de slag wilt en je weet niet zeker of het qua regio past.