Ons team

Sabine Zuidhoek

Relatie- en gezinstherapeut

“Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten”

Dat is een van mijn levensmotto’s. Mooie momenten delen met mensen om mij heen, ervaar ik als belangrijk. Mijn partner en ik kenden elkaar 13 jaar als vrienden voordat wij als partners in een relatie verder gingen. We hebben hierdoor een mooie basis gebouwd voor onze relatie. In relaties ervaar ik dat het hard werken kan zijn om op hoogte – en dieptepunten verbinding te houden met degene om je heen, wat ook helaas niet altijd slaagt. Het is een uitdaging om in verbinding te blijven maar ook recht te doen aan jezelf als individu.

Mijn ervaring

Werken met mensen is waar ik warm van word.  Vaak werk ik met gezinnen waarbij op meerdere leefgebieden problematiek speelt. Samen met de gezinnen bekijk ik hoe we stap voor stap verder komen op elk leefgebied. Ik kijk samen met gezinnen naar het gehele plaatje en samen bekijken we hoe we verandering teweeg kunnen brengen. Gevoel voor humor, benoemen wat er speelt en moeilijke gesprekken niet uit de weg gaan, tekenen mij als coach/ therapeut. Altijd rekening houdend wat het teweegbrengt voor het gezin en de kinderen. In de gezins-en relatietherapie ervaar ik het als een eer om mee te mogen kijken en op deze wijze met elkaar te kijken naar de patronen die zijn ontstaan en hoe er samen met het gezin gekeken kan worden hier verandering in te brengen maar ook vooral om de al bestaande mooie dingen te behouden. 

Mijn aanpak en waarden

“Je bent nooit te oud om te leren”. Zo vind ik het altijd leuk om in ontwikkeling te blijven, te groeien, sta ik open voor de ander en dat maakt dat ik nieuwsgierig ben naar de belevingswereld van de ander. In het verleden heb ik stage gelopen en gewerkt in het buitenland, wat veel heeft gebracht in mijn flexibiliteit en interesse in de leefomgeving van anderen.

 

Mijn opleidingen

Wat zit er allemaal in mijn rugzakje als coach/ therapeut:

Regio

Ik ben actief in de regio’s Haaglanden, Leidse regio en het Groene Hart. Zoek vooral even contact als je met mij aan de slag wilt en je weet niet zeker of het qua regio past. Ook digitaal werken behoort tot de mogelijkheden.