Ons team

Ellen Brokx

Systeemtherapeut

Ik ben Ellen Brokx en ben systeemtherapeut.
In ieders leven heb je te maken met teleurstellingen, verdriet, angsten en geluk. Het leven is helaas geen sprookje en je kan het ook niet naar je eigen hand zetten. We hebben altijd te maken met onze eigen gevoelens en de gevoelens van een ander. In mijn werk heb ik veel te maken met verlies, verdriet, angsten, ziekte en psychische problemen. En heb gezien hoe ingewikkeld is om elkaar goed te blijven verstaan.

Ik vind het enorm belangrijk dat iedereen in een gezin/ relatie gehoord moet worden en begrepen wordt. Want soms is het ingewikkeld om datgene wat je bedoelt goed over te brengen naar de ander. Hierdoor ontstaat onbegrip en ontstaat er schuring in de relatie.
Ook in mijn eigen leven heb ik genoeg obstakels gehad en deze levenslessen neem ik mee in mijn werk. Na een lange relatie, waaruit 4 prachtige en inmiddels volwassen kinderen zijn gekomen, ben ik nu een gelukkig mens in deze nieuwe fase van mijn leven. En geniet ik volop van de mooie ontmoetingen die ik heb met mensen.

Mijn ervaring

Begonnen als kinderverpleegkundige waarbij ik zag hoe belangrijk het is om elkaar goed te begrijpen en te zien, ben ik verder gaan ontwikkelen tot nu gezins- en relatie therapeut en narratieve therapeut. Ik vind het iedere keer weer een kadootje wanneer partners of een gezin elkaar beter leren te begrijpen en verstaan. Maar ook wanneer een gezin weer kan genieten van elkaar. In iedere levensfase kom je obstakels tegen, want om een relatie goed te houden moet je enorm investeren.
Dit is iets waar we niet altijd tijd voor vrij maken. Ik heb een pak aan ervaring in het werken met gezinnen en partners en dit werk doe ik iedere dag nog met veel plezier.

Mijn aanpak

Mijn aanpak kenmerkt zich in de rust die ik in een gesprek kan brengen, vertragen en het bespreekbaar maken van dingen die moeilijk bespreekbaar zijn. Sommige dingen zijn namelijk moeilijk bespreekbaar omdat ze verbonden zijn met angsten, teleurstellingen of herinneringen.

Ik probeer samen met jullie te onderzoeken wat belangrijk is, welke verwachtingen of ideëen er zijn en hoe deze in de relatie staan. Samen op zoek gaan naar nieuwe manieren om met elkaar in gesprek te gaan waarbij het lukt om elkaar weer te vinden. Soms hoort daarbij dat je dingen kan verdragen of kan accepteren maar vooral dat je weer verbinding met elkaar voelt. Ik geloof dat ieder mens in staat is zichzelf te herstellen en een manier kan ontwikkelen om oplossingen te vinden voor situaties die zich aandienen in het leven. Het is de zoektocht in het leven waar je soms hulp bij nodig hebt, dit bied ik graag.

Opleidingen:

Regio

Ik ben actief in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Zeist en Haaglanden. Zoek vooral even contact als je met mij aan de slag wilt en je weet niet zeker of het qua regio past.