Ons team

Caroline de Roo

Systeemtherapeut

Mijn naam is Caroline de Roo, ik ben systeemtherapeut of zoals het ook wel genoemd wordt relatie- en gezinstherapeut.

Ik geloof dat wij als mens altijd in relatie staan met elkaar, zonder de ander zullen we niet weten wie we zijn. We worden groot in een maatschappij en in een context waarbij ieder zijn eigen waarden, normen, overtuigingen en ervaringen meeneemt. Dit geheel vormt ons en geeft ons richting in wie we zijn en hoe we ons weerhouden tot elkaar.

Soms zijn er pijnpunten uit het verleden die weg gesluimerd zijn en die door “life-events” naar boven kunnen komen of zijn er gebeurtenissen in het heden waardoor de relatie uit balans raakt. Deze gebeurtenissen kunnen onbedoeld spanningen geven waardoor relaties onder druk komt te staan. Het delen van deze emoties en belevingen kunnen soms lastig zijn waardoor je onbedoeld verwijdert raakt van de mensen om wie je geeft.

In het contact met de gezinnen ben ik altijd op zoek naar hoe een ieder zich beweegt in de relatie, wie men als individu is en wat een ieder nodig heeft in de relatie. Ik nodig de gezinnen uit om hierover na te denken en over in gesprek te gaan zodat er meer ruimte en openheid ontstaat.

Ik probeer altijd vanuit het verleden, heden en toekomst te werken. “het leven achterwaarts begrijpen om het voorwaarts te leven” is een motto die bij mij past en ik toepasbaar vind zowel in mijn werk als privé. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen.

Mijn ervaring

Mijn loopbaan ben ik begonnen als Z-verpleegkundige bij een grote instelling voor verstandelijk gehandicapten. Hierna heb ik 8 jaar bij Curium gewerkt met dove- en slechthorende kinderen met psychiatrische problematiek om vervolgens te gaan werken binnen de gezinnen. In eerste instantie als gezinscoach en nu als systeemtherapeut. De afgelopen periode heb ik mij verder verdiept in trauma en systeemtherapie omdat trauma’s grote invloed hebben op het individu en dus op de relaties met de ander. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd waaronder “ een taal erbij” en zet ik deze in waar nodig om vanuit andere perspectieven “blikken” te kijken naar situaties.

Mijn aanpak

Voor mij is het belangrijk dat ik en de ander in het contact het gevoel hebben dat we elkaar kunnen vertrouwen, respecteren en open kunnen zijn naar elkaar toe.

Ik werk vanuit een dialogisch en collaboratief model, dit betekent dat ik niet de oplossingen heb maar op zoek ga met de ander naar antwoorden en oplossingen die passen bij hen. Mijn kennis en kunde gebruik ik hiervoor maar het is met name belangrijk dat de ander het gevoel heeft dat de weg die we op gaan past bij het geen ze naar op zoek zijn.

Mijn opleidingen

Wat zit er allemaal in mijn rugzakje als coach/ therapeut:

  • Trauma- en systeemtherapie
  • De volledige opleiding tot systeemtherapeut bij “Euthopia” (specialisaties: Narratieve oplossingsgerichte- en dialogische toepassingen & Kind, jeugdige en gezin)
  • Basiscursus schematherapie
  • Multi-system therapy (MST-therapeut)
  • VO opleiding systeemtherapeutisch werker

Regio

Ik ben actief in de regio’s Haaglanden, Leidse regio en het Groene Hart. Zoek vooral even contact als je met mij aan de slag wilt en je weet niet zeker of het qua regio past.