Ons team

Aarti Sarabdjitsingh

Systeemtherapeut

Ik ben Aarti Sarabdjitsingh. Ik ben 20 jaar werkzaam binnen de hulpverlening. Wat mij vanaf het begin opviel is de kracht van een relatie en het effect dat we op elkaar hebben. In praktijk zie je dat als men zich hier bewust van wordt dit de eerste stap kan zijn naar onder andere het doorbreken van destructieve onderliggende patronen, het positief ondersteunen van elkaar en het herkennen van je eigen ‘ ik’  in de relatie. Tijdens de gesprekken is er aandacht voor de behoeften en kwetsbaarheden van elkaar en de wijze waarop je elkaar hierbij kan vinden. Mogelijke kwetsuren/oude pijnen komen zo nodig ook ter sprake, omdat dit (onbewust) effect kan hebben op de huidige problemen.

 Ook het krijgen- en opvoeden van kinderen heeft effect op jezelf en op elkaar. Naast partners ben je nu ook ouders. Het vinden van een balans hierbij kan ingewikkeld zijn, waardoor je elkaar als partners soms niet meer kan vinden. Dit kan negatief effect hebben op de relatie maar ook op het gezin. Daarbij komt ook dat in de fase van het ontwikkelen van je eigen ouderschap ook effecten vanuit je eigen opvoeding naar boven kunnen komen.

 In de opvoeding wordt je ook geconfronteerd met ingewikkelde vraagstukken als: hoe ga je om met social media, mag ik grenzen stellen, wat zijn de behoeften en kwetsbaarheden van mijn kind. Maar ook: hoe ga ik om met mijn eigen spanning (die ik voel naar mijn kind), hoe doorbreek ik de negatieve spiraal tussen mij en mijn kind en keer ik terug in mijn gezag. Naast vragen over je eigen ouderschap is er ook de invulling van het gezamenlijk ouderschap. Hoe staan we als ouders op een lijn, ondersteunen wij elkaar?

Tijdens mijn therapiegesprekken is er ook aandacht voor de  culturele en familiaire elementen. Generatieverschillen, opvoedingsstijlen en het effect van het verhaal van de familie op je leven.  

 

 

 

Mijn ervaring

* Mindfulness (MBCT)
* (complexe) Scheidingsproblematiek
* Gezinsproblematiek, zoals niet naar school willen gaan, spanningen tussen gezinsleden, machteloos voelen als ouder(s) en niet weten hoe met bepaalde situaties om te gaan.
* Partner relatieproblematiek
* Problemen binnen de familie wat van invloed is op je eigen functioneren en/of op het functioneren van je relatie/gezin
* GGZ problematiek
* Verslavingsproblematiek en het effect op de relatie, gezin en/of familie

Mijn aanpak

Ik bied structuur in de chaos die men kan ervaren. Samen komen we tot kern van problematiek en van daaruit kijken we naar de oplossing. Naast de directe gezinsleden is er ook oog voor andere betrokkenen. Ik vind het belangrijk ruimte te geven aan kwetsbaarheden en behoeften; dat stellen, gezinnen en families dit durven te uiten naar elkaar. Ook bespreken wij hoe je om kan gaan met de spanningen die je ervaart, wat voor effect heeft dit op jou en anderen en hoe je hier aandacht aan kan besteden.

 

Mijn opleidingen/trainingen

    Regio

    Ik ben werkzaam in de regio Haaglanden. Je kunt contact met mij opnemen als je niet zeker weet of het qua regio past.