Goed met elkaar samenleven

Goed met elkaar samenleven kan in een omgeving waar sprake is van vertrouwen, aandacht en commitment, maar waar ook ruimte is voor eigenheid. Dit geldt voor koppels en gezinnen en zelfs families en vrienden. Wij helpen jullie de hindernissen die in de weg zitten te doorbreken zodat jullie verder kunnen.

 

Mijlpalen en ‘Life-events’

Ieder mens en ieder stel of gezin ervaart belangrijke mijlpalen; life events. Deze kunnen soms in korte tijd leiden tot grote veranderingen. Dat brengt spanning met zich mee en verandert ook jullie verhaal. De balans in je relatie kan verstoord raken en er is nieuw evenwicht en een nieuw verhaal nodig. Wij kunnen je daarbij helpen.

 

Wat kan er zoal op je pad komen?

Scheiding

Hoe neem je afscheid van elkaar als partners en hoe kun je samenwerken om de kinderen veilig en warm te laten opgroeien? 

 

Overlijden

Als er iemand binnen het gezin overlijdt of iemand die nauw betrokken is bij het gezin, heeft dat grote impact op iedereen. Hoe verwerk je dit verdriet? 

Geboorte

Een kind kan je (onbewust) een spiegel voorhouden. Hoe kunnen jullie samen sterk zijn in deze nieuwe situatie?

Mijlpalen in een kinderleven

Opgroeiende kinderen maken grote stappen. Dit betekent voor jullie als ouders en voor het gezin soms grote veranderingen. Hoe zoek – en vind- je steeds een nieuwe balans? 

Carrière en werkloosheid

Wat als je even geen baan hebt? Wat betekent dat voor jou en voor je gezin?

Trauma

Een trauma ontstaat doordat de gebeurtenis(sen) niet goed verwerkt worden, geen plekje kunnen krijgen.

Verhuizing

Verhuizing staat in de top 3 veroorzakers van spanning en stress. 

 

Ziekte

Als je ziek bent, op welke manier dan ook, verandert je verhaal. Hoe vind je zelf en met elkaar een nieuwe balans?

Blijven praten

Belangrijk is met elkaar te blijven praten over de mijlpalen in jullie leven. Kom je er zelf niet uit? Wij zijn er om je te helpen de veerkracht in je relatie te vergroten.