Jezelf terugvinden

Jezelf terugvinden en daarmee de ander vinden 

Ellen Brokx “Al enige tijd begeleid ik een gezin waarbij veel problemen waren tussen moeder en dochter. Dochter was erg boos en moeder kon de situatie thuis niet aan. Zij hadden veel meegemaakt en ieder verwerkt dat op zijn eigen manier. In dat verwerken konden zij elkaar vaak niet vinden. Zo jammer dat moeder en dochter eigenlijk hetzelfde verdriet deelden maar elkaar niet konden steunen. Een steun die zij beiden zo hard nodig hadden. 

Na vele gesprekken lukt dat nu beter. Je blijft een individu, dus ieder heeft zijn eigen beleving. Je vindt elkaar niet zomaar, je moet naar elkaar op zoek. Moeder en dochter weten beiden veel beter hoe zij dat kunnen doen. Een kroon op mijn werk was het bericht dat moeder mij onlangs stuurde: 

 Ik heb jou leren kennen onder moeilijke omstandigheden en je was direct een grote steun. In het begin was ik erg onzeker en jouw woorden: een blije mama is een blij kind zal ik dan ook nooit vergeten en heeft ervoor gezorgd om mezelf weer terug te vinden. Ik kan elk probleem aan jou voorleggen en we zijn over alles open. Ook tussen jou en mijn dochter was er meteen een klik en zo kunnen we alles bespreken en tot oplossingen komen, waar wij allebei veel aan hebben. Ik vind jou een lieve warme vrouw en ben heel erg tevreden met onze samenwerking. Het is duidelijk dat je dit werk doet met veel liefde. 

En daar heeft ze helemaal gelijk in!”